Gustav Klein

lo2Voor de zwaardere industriële en klantspecifieke oplossingen maar ook voor natuurlijk gekoelde gelijkrichters en UPS systemen is Gustav Klein dé producent. Gustav Klein is in 1948 opgericht in Schongau, Duitsland. In 1969 opende Gustav Klein een tweede fabriek in het Oostenrijkse Inzing ten westen van Innsbruck waar tegenwoordig ook het volledig productportfolio gebouwd wordt. De Gustav Klein organisatie bestaat momenteel uit 220 medewerkers die verdeeld zijn over beide fabrieken. Voor de verkoop en service van Gustav Klein producten buiten Oostenrijk en Duitsland maakt Gustav Klein gebruik van partners. Rivion B.V. vertegenwoordigt Gustav Klein in Nederland, België en Luxemburg.

Gustav Klein is in 1948 begonnen met de productie van transformatoren. Dit was het begin van een snel expanderend productenpallet. Kort na de transformatoren volgde spanningsstabilisatoren en netregelaars voor radio- en televisieomroepzenders. Sinds 1955 werden ook gelijkrichterproducten in het leveringsprogramma opgenomen. De eerste thyristor geregelde gelijk- en wisselrichters werden in 1960 en 1962 geïntroduceerd en vervolgens gemeenschappelijk als “UPS” ingezet die uiteindelijk in 1968 volledig onderbrekingsvrij werd door de komst van de nieuw ontwikkelde elektronische bypass schakeling . In 1970 werd het leveringsprogramma verder uitgebreid met de komst van zogenaamde switch-mode gelijkrichters en DC/DC omvormers op bases van geschakelde techniek.

Nadat in 1985 hoogvermogenstransistors op de markt kwamen is Gustav Klein gestart met de productie van enkel- en driefasige puls breedte gemoduleerde omvormers en UPS systemen met waarden tot 100kVA. Nieuwe IGBT transistors maakte het in 1996 mogelijk om de rendementen van de UPS systemen te verhogen. Sinds 2000 levert Gustav Klein ook UPS systemen voorzien van microprocessoren en kunnen er systemen worden gebouwd die oplopen tot 1600kVA.

Tegenwoordig levert Gustav Klein niet alleen gelijkrichters, UPS systemen en omvormers maar ook test- en simulatiesystemen tot maximaal 500kW per blok welke voor grotere vermogens parallel te schakelen zijn. Deze systemen zijn te leveren met nominale spanning tot 1000Vac of 1000Vdc. Ook levert Gustav Klein intelligente vermogenselektronica voor energieopslagsystemen met een capaciteit tot 4MW.

Het feit dat de producten van Gustav Klein al meer dan vijf decennia worden toegepast bij/voor telecom, spoor/tram/metrowegen, energiecentrales, luchtverkeersleiding, ziekenhuizen en in de industrie, zegt veel over de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Jarenlange ervaring in combinatie met een uitgebreid productportfolio bieden u garantie voor de juiste expertise en vakmanschap en de beste technische en economische oplossing voor uw stroomvoorzieningsvraagstukken, dit alles conform het Gustav Klein motto: “Uw partner voor alle vragen met betrekking tot uw stroomvoorziening”.  Gustav Klein is volgens DIN EN ISO 9001 gecertificeerd.

Download hier de Engelstalige bedrijfsbrochure van Gustav Klein: Brochure Gustav Klein – English

Download hier de Duitstalige bedrijfsbrochure van Gustav Klein: Broschure Gustav Klein – Deutsch